Minneord Hans Narbuvold (1926 – 2024)

Hans med maskoten “Hansemann”

Hans Narbuvold kom inn i orienteringssporten som så mange andre gjennom sine aktive barn. Datter Ranveig, f. 1957, begynte som ungdom på nybegynnerkurs. Hans kom med som ledsager og medlem først på 1970-tallet. Han markerte seg raskt som et positivt samlingspunkt og ble oppmann (ansvarlig for datidens manuell påmelding) i 1976. Datidens påmelding måtte være poststemplet mandag og søndag kveld samlet ungdommene seg – opptil 10 -12 stykker – hjemme hos Hans og hans Ella i rekkehuset i Aluvegen 13 for å finne rett løp og klasse kommende helg. Ikke minst omfattende hans oppmannsvervet i perioden med o-cupen for lag, et stort miljøfremmende tiltak nasjonalt. I hans periode mobiliserte klubben sterkt og kom både til kvartfinale (4. runde) og 3. runde.

Hans var utadvendt og hjelpsom og populær blant klubbens barn og unge. Han fungerte som oppmann til 1980. Men også etter det så han alltid til med våken oppmerksomhet at de unge løperne våre fikk ordnet seg klare – og med trøst og veiledning hvis dagens løp ikke hadde vært udelt vellykket. Å komme på avveie – bomme på postene – har alltid vært et gjentagende fenomen i orientering. Hans var derfor alltid støttende optimist og inspirerte til nytt forsøk på neste løp.
Tidlig fikk klubben en maskot. Uten diskusjon ble den døpt Hansemann.

Opp gjennom årene var Hans selv en ivrig løper. Han var ikke nødvendigvis fremst i o-løpene, men har likevel notert seg som klubbmester to ganger og 15 medaljeplasseringer i KM individuelt og stafett. Og var alltid et naturlig samlingspunkt på løpsarenaene sammen med Ella. Han var beskjeden på formelle verv, men var alltid en ivrig dugnadsdeltaker. Han har vært løpsleder på Elgdilten og våre mindre løpsarrangementer. Etter hvert bestyrte Hans og Ella fast i mange år pinseløpenes utdeling av drikke til løperne etter målgang, stedet hvor slitne løpere alltid trengte styrke og oppmuntring. Hans gode kommentarer, vennlige og smittende latter var til stede. Han var alltid blid og forkommende.
Han fulgte i alle år med på klubbens aktiviteter og var en fast deltaker på klubbens kvartalsvise medlemskaffe i Ankerskogen kafe, hvor nytt og gammelt i klubbens liv ble belyst og kommentert.
Hans ble i 2022 utnevnt til det sjuende æresmedlemmet i klubben siden stiftelsen i 1966. Noe han satte umåtelig stor pris på. I 1996 ble han medlem av Skogkarenes klubb, det nordiske nettverket for aktive venner av orienteringsidretten.

Hans mot mål.

Tross dårlig syn de siste årene holdt han seg i aktivitet. Han gikk og syklet, på faste turer og til poster i det nye fenomenet Stolpejakten. Han memorerte 4 poster fra kartet i fortørrelsesleseren hjemme og dro så ut på stolpejakt, til fots, på sykkel eller med buss i sommer like til det siste. Kartet i hånden kunne han ikke bruke.
Vi er takknemlige for at Hans Narbuvold har delt så mye tid med oss i Hamar o-klubb og bidratt til klubbens liv og drift. Vi vil alltid minnes Hans og glede oss over at hans navn består i Hansemann.

For Hamar orienteringsklubb
Einar Lund, leder Tom-Erik Brohaug, leder 1979-84, 2002-07 og 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *